Guadeloupe 22.1.-9.2.2024

Vi har nu været på Guadeloupe i Deshaies et stykke tid og vi håber at vejret tillader, vi sejler videre sydpå langs Guadeloupe idag (9/2-2024).

Da vi var på Antigua begyndte det at blæse og regne lidt rigeligt. Vores vejrudsigter fra Predict Wind viser 10 dage frem. Da vi flere dage i træk kunne se, at vinden i hele vejrudsigts-perioden blev ved med at spå, at vinden ville komme fra syd, være kraftig, med store bølger og desuden temmelig meget regn, bortset fra en til to dage, hvor vinden ville være lidt mere fra nord-øst og knapt så kraftig, besluttede vi at sejle sydpå til Guadeloupe den ene af de to dage – nemlig d. 22/1. Det viste sig at være et udemærket valg. Vindretningen holdt som spået, blev op til ca. 25 knob, bølgerne var store, men til at håndtere. De efterfølgende 5-6 dage var der MEGET kraftig vind, i den forkerte retning, store bølger og masser af regn. Så vi var glade for at være nået frem til en en dejlig bugt ved Deshaies på Guadeloupe.
Vejret er lidt tosset lige nu pga. fænomenet El Nino, dvs. meget stærk vind og dybe lavtryk ikke så langt nord for os.
Vi brugte den første uge i Deshaies på at lave lidt vedligehold på båden, som fx at rense bunden for diverse begroninger, læse nogle gode bøger, svømme og snorkle i bugten, gik tur i Deshaies.

Derefter blev vejret meget bedre. Leif var ude at dykke. Vi så nogle lokale underholde med traditionel Guadeloupe tromme/slagtøjsmusik, sang og dans. Desuden var der den 2/2 karneval i Deshaies. Om eftermiddagen et børneoptog med temaet: Olympiske lege 2024 i Paris. Om aftenen mere underholdning og et stort aftens karnevalsoptog med dans og salsarytmer.

Vi lejede en bil en uge for at køre rundt på Guadeloupe. Een tur er gået til Saint Rose på nordsiden, og selvfølgelig forbi en Marinebutik (Uship). Den havde mange af de ting, vi længe har været på jagt efter. Desuden til hovedstaden Pointe-A-Pitre, hvor vi bl.a. så det meget spændende og flotte museum “Le Memorial ACTe” der handler om Caribiens historie med slaveri.

En anden tur gik til vulkanen Soufriere i den sydlige del af Parc National de la Guadeloupe. I nationalparken valgte vi også at gå en tur i regnskoven og stoppede ved et vandfald.

Den 5/2 hentede vi Nina (ven) i bil. Vi besluttede at se lidt mere af Guadeloupe fra landsiden, da vinden blæser den forkerte vej ifht hvor vi skal sejle. Vi besøgte bl.a. zoologisk have, der var en rigtig god oplevelse. Man går rundt af nogle stier mellem dyrene i regnskoven. Og et langt stykke går man højt oppe på nogle “hænge-stier” og kigger ned på dyrene og regnskoven. Det østligste punkt på Guadeloupe, Pointe des Chateaux, fik vi også besøgt.

Vi håbede så at kunne sejle videre d. 7/2. Men det kunne vi ikke. Der var stadig for stærk modvind. Og d. 8/2 har det været total umuligt. Der er masser af regnvejr og kæmpe bølger fra vest, dvs de slår lige ind i alle ankerbugtene langs Guadeloupes vestkyst. Det er nogle kæmpe lavtryk i det sydlige USA, der giver masser af vind, bølger og regn til de fleste Caribiske øer. Vi har nu især fået “glæde af” regn og bølger. Vi ligger ved en bøje i bugten ved Deshaies. Normalt ligger vi med 2 fortøjringstov til bøjen, men bølgerne slog lige ind, 2 m høje, så vi fandt det nødvendigt at sætte 2 ekstra tov på. Det samme gjorde de fleste andre både, og det så indimellem “uhyggeligt” ud, når nogen af dem bankede forenden ned i deres egen fortøjringsbøje, eller var hoppet i vandet for at placere tovene, og havde svært ved at komme ombord igen i de vilde bølger.

Det er planen at vi skal sejle sydpå langs Guadeloupes vestkyst, til Dominica og Martinique. Her vil Nina stå af om ca. 2 uger og vi skal gøre klar til at modtage Jørgen W og Tine, der efter planen skal sejle sammen med Leif fra Martinique til Panama. Vi må se om sejlplanerne holder. El Nino har givet en del overraskelser med dårligt vejr og stærk vind fra den forkerte retning.

Leave a Reply