Endelig afgang fra Port Napoleon

Nu er vi sejlet ud af Port Napoleon – dejligt!

Men her kommer først lige den fortsatte historie med dieseltanken:
D. 19/4-22 borede Patrice fra Global Nautic ud til 4 nye inspektionsluger. Der var massive organiske aflejringer i alle 4 separate kompartments, op til 1 cm tykt, og flere steder forstadier til hul. Patrice fyldte savsmuld i, så det tørrede ud ved at opsuge al dieselfugten. Et par dage efter blev de 4 rum i dieseltanken støvsuget og renset i bund med spartel. Samtidig klargjorde Patrice 4 nye alluminiums-låg til de fire huller. Der blev smurt syre i tanken, som skulle virke et døgns tid, og fjerne det resterende fastsiddende pest. D. 22/4 blev tankene igen støvsuget, spulet, renset med spartel. Der blev smurt endnu et skrapt middel på – og det blev fjernet igen et par timer efter. Derefter blev der smurt primer på bund og sider af tanken. Senere samme dag blev der fyldt epoxy-filler i hullet og de andre steder hvor der var huller på vej. Vi fik et par varmeapparater ind i bagkahytten, hvor tanken er, så temperaturen kunne holdes på mindst 21 grader. D. 25/4 fik tanken så et tykt lag epoxy i bunden og op ad siderne. Det stod og hærdede indtil 29/4. De nye inspektionsluger blev sat på, mens vi fyldte 80 liter diesel på. Det var den store test. Patrice tjekkede mens vi fyldte på. Og tanken er tæt!
Vi fortsatte successen med endnu 75 liter.
Herefter gik vi igang med at “genopbygge” bagkahytten, som vi havde været nødt til at splitte fuldstændig ad, for at kunne arbejde på dieseltanken.
Et døgns tid tjekkede vi løbende om der løb diesel ud …..
Samtidig gennemførte Leif et service af motoren, med olieskift, skift af kølervæske, samtlige filtre, etc.
Nu håber vi at det er slut på den dieselpest og dieseltankshistorie, det ser i hvert fald lovende ud ….

1. maj om morgenen gjorde vi klar til at sejle. Det viste sig, at Leif lige blev nødt til at færdiggøre motor servicen. Der var lige lidt mere, der skulle udluftes, så kølecirkulationen kunne fungere frit, og motoren ikke blev for varm.
Om formiddagen (kl. 9) sejlede vi ud af Port Napoleon. Vi havde kurs mod Sete, men vi valgte på halvvejen at svinge ind i Le Petit Rhone, en flod vi kender fra tidligere. Indsejlingen, under fuldt lavvande, var lidt nervepirrende, da vi ved passage af sandbanken ved flodmundingens udløb, var nede på 1 meters dybde – mon ikke vores dybdemåler skal kalibreres, vi stødte i hvert fald ikke på, dog med kølen halvt oppe! Her ligger vi nu for anker. Dejligt sted i naturområde med flamingoer og de hvide Carmague heste.

Iøvrigt har vi nu fået gang i vores Sailserver, der automatisk logger hvor vi sejler, og uploader til en hjemmeside løbende. Vi har lavet et link under et nyt menupunkt: “Her er LUNA”. Prøv det – så er det muligt at følge hvor LUNA er, se hvor vi sejler tidstro (hvis vi er tilstrækkelig nær mobilmaster) og hvor LUNA har sejlet tidligere.

One Reply to “Endelig afgang fra Port Napoleon”

Leave a Reply