Nu er der afgang fra Martinique mod Panama

Siden d. 21.2. har vi brugt hovedparten af tiden til at forberede LUNA til den 8-10 døgn lange sejlads fra Martinique til Panama. Jørgen W (ven) ankom d. 25/2 og Tine (datter) d. 1/3. De 2 skal sejle turen sammen med Leif.

Nogle af de væsentligste forberedelser har været at skifte de 6 forbrugsbatterier. De gamle var fra 2019 og dermed noget slidte, kapaciteten var nede på 35%.
Desuden havde vi oplevet at vind informationerne på navigationsanlægget kom og gik på de sidste sejladsdage, hvorefter de fuldstændig forsvandt. Det krævede en del undersøgelser, for at finde ud af, hvad der var galt. Alt i alt gik der vel 1½ dag med undersøgelser, forsøg samt 5 ture til toppen af masten for Leif. Det viste sig, at der var en fejl på selve vindmåleren i toppen af masten. Vi har købt og installeret en ny og fået repareret den gamle, så har den i reserve.
Samtidig med Leifs ture i masten fik han kigget riggen efter. Den så fin ud. Desuden fik han fjernet en fuglerede, der sad ved radaren 🙂

Derudover kan nævnes at motoren har fået et service, inkl skiftet et dieselfilter (som indeholdt lidt rester af gummi fra inspektionslugerne i dieseltanken). Panda generatoren blev også testet. Siden december 2022 har vi ikke benyttet den – kun engang imellem testet at den stadig kunne køre – og dermed kunne producere strøm. Alligevel viste det sig at impelleren var slidt helt ned og skulle skiftes.
Luna er blevet vasket og poleret udvendig og indvendig. Redningsvestene har fået udskiftet lys, fordi de gamle var udløbet. Leif har efterspændt riggen, gennemgået alle sejl, tove, splittere mv. Lænsepumper og sejladslys er testet osv.
Dieseltanken er fyldt op, tomme gasflasker er byttet med fyldte. Og så har vi provianteret til turen. Indkøbt mad og drikke samt fået det placeret i skabe, under gulve mv.

La Marina du Marin er et godt sted til disse forberedelser, fordi der er masser af marinebutikker, marineværksteder og almindelige indkøbsmuligheder (god fransk standard). Desuden har vi, Leif, Jørgen og Helle, benyttet os af nogle af de mange restauranter, der findes i Le Marin – dejligt at få serveret aftensmad.

Den 2/3 sejlede vi ud til ankerpladsen ved Saint-Anne. Her har vi testet det sidste på båden, samt renset bund, ror, skrue og fartmåler for begroninger. Vi har lavet vand, så vandtankene er fulde og foretaget CLEAR OUT af Martinique.

Den 3/3 blev Helle sat i land og tager på ferie i DK. Det er planen, at Helle møder LUNA og crew igen, når LUNA er nået til Panama.
Leif, Jørgen og Tine sejlede afsted d. 3/3 kl. 13 lokal tid (dvs kl. 18 dansk tid). Vejrudsigten spår god vind for sejladsen til Panama. Vi sejler stik vest, for til sidst at dreje af, ned mod Panama. Det gør vi for at undgå faldvindene fra Andesbjergene, der kan være meget voldsomme og nå langt ud i det Caribiske hav. Vinden vil være ca. 15 knob i starten, stigende til 20-22 knob midt på ugen, hvor vi skal have rebet sejlene tilsvarende. Til sidst siger vejrudsigten at vinden falder igen, men alt i alt god vind hele vejen, og kun bølger op til max. 2,5 meter, og ringe risiko for tordenbyger.

Når LUNA snart vil være udenfor mobildækning, vil det være muligt løbende at følge hvor LUNA er via menupunktet:
Her er LUNA” og så “Satellit – klik her“.
Ca. een gang i timen opdateres LUNAs position.
Leif håber, at han her een gang i døgnet vil lykkes med at opdatere en kort tekst om, hvordan sejladsen til Panama går. Forhåbentlig omkring middag lokal tid – dvs ca. kl. 17-18 dansk tid.

 

Leave a Reply