På land i Port Napoleon 13.10.-25.10.2021

Efter et par dage i vandet i Port Napoleon fik vi LUNA på land d. 13/10.
Og så var det ellers igang med vores TO DO liste. Øverst stod selvfølgelig løsning af problemet med dieselpest. Men derudover havde vi 3 stk A4-sider med opgaver. Der var nok at gå igang med.

Vi forsøgte at få nogle professionelle til at hjælpe med dieselpesten. Det er jo nemmere at håndtere, hvis man har det rigtige udstyr til at tømme diesel af, højtryksspule, tørre dieseltank mv. Men det lykkedes ikke. Det firma (Global Nautic), der har stået for det meste at det vi har fået lavet på LUNA beskæftiger sig ikke med motorer og dieseltanke. Det firma, der tidligere har udført service på vores Nanni diesel motor, servicerer ikke længere den motor type – og så ville de heller ikke tage sig af dieseltanken. Ærgerligt. Så måtte vi selv igang.
Første step var at tømme al dieselen ud af tanken. Dieseltanken befinder sig delvis under sengen i bagkahytten og i teknikrummet. Tømning foregik med en håndpumpe og en 20 liters dunk. Stort arbejde. Heldigvis viste det sig, at der ikke var nær så meget diesel i tanken, som vi troede … så der var ikke så mange ture til affaldspladsen som frygtet.
Tømningsarbejdet viste desuden hurtigt årsagen til at dieselmåleren aldrig har virket. Den var totalt fedtet ind i dieselpest! Så dermed kunne vi også konstatere at problemet har været der siden vi købte båden, og nok forværret af 2 års begrænset brug i Coronatiden.
Derefter lånte vi en højtryksspuler med vand til at rense dieseltanken. Den blev spulet grundigt i flere omgange, og hver gang med tømning og efterskrubning med børster og tørret med klude alle de steder, vi overhovedet kunne komme til. Efterfølgende satte vi tørring af tanken igang vha et system med en støvsuger i dieselpåfyldningen og en ventilator. Vi tømte endnu engang diesel ud af alle slangerne i motoren og skiftede diverse filtre igen.

Arbejdet med dieseltanken betød at det ikke var behageligt at bo på båden, og nætterne var også blevet kolde, 10-12 grader. Så vi flyttede 2 uger ind på et hotelværelse i havnen. Tanken skal nu stå tom og tørre vinteren over.

Een af de væsentligste opgaver fra TO DO listen var selvfølgelig at tage sejlene ned. Det fik vi gjort over 2 dage, hvor der var dejligt vindstille. En anden opgave, vi har set frem til at få udført længe, var at sætte resten af de nye koøjer (portlights) i som vi indkøbte tilbage i 2020. Vi fik sat de sidste 7 stk i.
Desuden fik Leif ryddet lidt op i nogle af de el-ledninger, der ikke længere bruges.

Vi fik lavet aftale med Global Nautic om de ting, vi gerne vil have udført på LUNA inden april 2022.
Indimellem huskede vi at holde lidt pauser fra arbejdet for at tage på cykel- eller biltur.
Vi fik cyklet langs Rhone floden, til Plage de Napoleon, og en dag krydsede vi Rhone floden i bil og via færge. Det er et mærkeligt fladt landskab, floddelta, med sværindustri, saltudvinding og natur, endda flokke af flamingoer.

Vi startede hjemturen den 25/10.

Vi har lært meget om LUNA på denne tur, der som forventet, blev meget en træningstur fremfor ferie. Indlæringskurven er blevet noget stejlere end vi havde forestillet os, den ville være, da vi købte båden og da vi lagde de første planer FØR der var noget, der hed COVID-19 og corona-pandemi. Vi har masser af ting vi skal forberede os på i vinterens løb, så vi kan blive klar igen til foråret – sådan ca april 2022. Men samlet set er vi nu nået så langt med båden at det er realistisk at se på fremtidsplanerne.

Den nuværende plan er, at Leif (+ ca 3 andre – hvem det bliver er ikke på plads endnu) vil være klar til at sejle over Atlanten november 2022. Vi forventer derfor at vi i foråret-forsommeren 2022 sejler langs Spaniens middelhavskyst til Gibraltar. Efter en pause i Danmark over sommeren tager vi fra august ned langs Marokkos kyst for at komme videre til De Kanariske Øer inden oktober 2022. Alternativt kan turen gå fra Gibraltar via Madeira til De Kanariske Øer, hvis Marokko ikke viser sig at være en mulighed.

Så næste sejletape starter engang i april 2022, den tid den glæde 🙂

Leave a Reply