Sejlads til Korsika

Det har hele tiden været planen at sejle til Korsika, når vi startede denne sensommer/efterårs-sejlads. Det er en smuk ø og samtidig giver det os en mulighed for at afprøve at sejle os to i LUNA på en længere sejlads, der også omfatter natsejlads.

Vi startede turen fra vores hjemhavn i Frankrig, Port Napoleon, ved at sejle til Les Iles du Frioul ved Marseille. Nogle smukke øer, gode ankringsmuligheder, og med fri udsigt til Marseille og den imponerende Notre Dame basilisk højt over byen. 

Derefter sejlede vi en ca 4 timers tur til Bendor og lå i havn et par dage i Bandol Port fordi der var varslet Mistral, med ret meget blæsevejr. Vi brugte tiden på lidt sightseeing, marked og det obligatoriske rengøring og vedligeholdelse af båden. Næste sejltur var på ca 6 timer og gik til Île de Porquerolles, nogle øer nær Toulon. Vi lå for anker 2 nætter i Baie de Languostier, med god strand og godt beskyttet. Her fik vi prøvet gummibåden og vores Torquedoo el-påhængsmotor første gang i år og gået tur på øen, der er en form for naturreservat. Vi var der en weekend og samtidig i franskmændenes sommerferie, så der var mange både og mennesker. 

Her ventede vi på, at der skulle komme noget “ordentlig” vind at sejle til Korsika på. Det så ud til at være tilfældet d. 30/8-21. Vejrudsigterne lovede vind fra vest de næste to døgn – op til ca 15-18 knob, hvilket er perfekt, med nogle “pauser” indimellem uden vind, så vi forventede lidt motorsejlads undervejs.

Vi startede sejladsen ved middagstid. Det viste sig hurtigt at vinden ikke helt havde forstået vejrudsigterne. Det blæste noget mere – det meste af tiden 20-27 knob, tæt på kuling, og i sjældne pauser ned til 17-20 knob. Heldigvis dog hele tiden fra den rigtige retning, så vi havde meget skrå medvind (agten for tværs), så vi sejlede hurtigere end forventet, nogle gange op til 7,5 knob. Vinden var dog kombineret med mange bølger op til og over 2 meter, så vi fik også lidt båd-surfing og skumsprøjt undervejs.

Så vi fik afprøvet mange ting på den sejlads – 22 timer i træk, kun os to, med lidt søvn på skift. Natsejlads med en fantastisk helt klar stjernehimmel, og lidt hårdt vejr. Det betød at også fik gang i vores sikkerhedsliner og sikkerheds kroge – så vi forblev hæftet fast til båden (og ikke røg udenbords) – og i vores varme sejlertøj om natten.

 

Alt gik godt, og LUNA viste at det er sådanne forhold, eller værre, hun er bygget til. Vi nåede frem efter ca 22 timers sejlads ca kl 10 om formiddagen. Det virker meget uvirkeligt at sejle ind i bugten ved Calvi, hvor det så hurtigt skifter til at være roligt vand, rolig vind og varmt – når vi lige kom fra at det havde været meget blæsende, uroligt vand og køligt. Vi smed anker dybt i bugten, og har ligget der de sidste par dage, hvor vi har besøgt Calvi, en hyggelig lille by med det imponerende citadel højt over byen, og har provianteret og slappet af.

 

Leave a Reply