14 dage gået af Atlanterhavskryds forberedelser – Santa Cruz, Tenerife

14 dage går hurtigt, når man har nok at lave.
Vi er nået igennem meget af vores plan for at klargøre LUNA til sejladsen over Atlanten til Caribien.

Vi har sat 4 uger af til de sidste forberedelser – og mange spørger hvordan vi dog kan bruge så lang tid på det.
Der er meget, der skal tjekkes, testes og tænkes igennem når en sejlbåd skal transportere 5 personer over Atlanterhavet, hvor der ikke lige er mulighed for at skaffe en reservedel eller købe noget man lige har glemt på de 3-4 uger den tur kan tage.

Noget af det meget vigtige er, at motoren har fået ny varmeveksler og har gennemgået et stort service af nogle professionelle båd-dieselmotor folk. Efter at have set resten af den gamle varmeveksler, der var totalt kalket til, så er der gode forklaringer på, hvorfor motoren før blev for varm ved høje omdrejninger. Den kører meget bedre nu.
Døren ind til motoren har fået ny lyd- og brandisolering på.

Leif har været en tur i masten for at gennemgå hvordan rig, tovværk, bolte, nitter mv har det.
Han fandt et problem på det nederste sallinghorn på styrbord side, som bliver fixet.

Alle lænsepumper er testet, generator tjekket, strøm fra solpanel og vindmølle kører fint. Ferskvandsanlægget kører godt og får nogle friske forfiltre, så det kan klare at producere ferskvand til hele turen.

Vi har pletmalet LUNA udvendig (over vandlinien) efter diverse “parkerings”-skader mv, der har trængt til lidt maling. Så nu er den maling, vi købte i foråret i Barcelona kommet i anvendelse. Rense, slibe, primer, slibe, maling blandet til hhv grå og hvid.

Leif har været i vandet og tjekke skruen, renset den for begroninger. Anoder på skrue og bovpropel er tjekket. De havde det fint.
Derudover har der været ca. 100 andre småopgaver.

En meget stor opgave er at proviantere til 5 personer i 3-4 uger. Vi har foreløbig brugt 2 dage på indkøb af alle de varer, der kan holde sig i lang tid. Ud over at varerne skal købes, så har vi fjernet alt overflødigt pap og plastik for at det skal fylde mindre samt for at mindske risikoen for at få kakerlak-æg med ombord. Derudover har vi vasket og tørret alt der kunne tåle det. Mange madvarer har vi vakuumpakket – fx de ca 20 kg mel, vi har indkøbt.
Det har været en stor “tetris” opgave at få plads til det hele i skabe og under gulve. Samtidig har vi dokumenteret, hvor alting er placeret, så besætningen har en chance for at finde de ønskede madvarer mv, når de har behov for dem.
Nu udestår alene indkøb af frugt og grønt samt andet, der ikke kan holde sig så længe. Det vil blive indkøbt et par dage før afgang.

Vi har haft besøg af lidt familie (Helles søster og svoger samt Leifs bror og svigerinde). Det var mægtig hyggeligt med en frokost på LUNA og en dagstur i bil bl.a. til vulkanen Teide. Vi tog kabelbanen op og gik det sidste stykke. Derefter gik turen til Pyramiderne i Gûimar inkl en botanisk have, der også har en udstilling om Tor Heiredals sejladser med Kon Tiki og RA.

Børnene på nabobåden fangede et par fisk i havnen forleden dag. De var store nok til at kunne spises, vi ved så ikke lige om de gjorde det.
Vi har istedet fanget denne mindre fisk, der kom ind i toilettet, da havvand blev trukket ind for at skylle. Med lidt mere pump og skyl forsvandt den ud igen.

Planen er nu at Leif forsætter klargøringen i uge 47 (mens Helle er taget til Lanzarote, Club La Santa). Helle er tilbage ugen efter til den sidste klargøring. Besætningen ankommer hhv den 27/11, 29/11 og 1/12.
Herefter er der afgang hurtigst muligt.

Leave a Reply